Followers

Wednesday, November 2, 2011

Tips Kuruskan Badan Paling Mudah

Gua nak kasi tips ringkas camne nak kasi kurus tanpa menelan pil kurus atau pil kuda. Gua ingat lagi pesan arwah atok gua sewaktu gua belum lahir lagi. Dia kasi gua petua cmne nak kurus dengan mudah tanpa perlu bertemu tok dukun atau pawang.

Jangan tinggal breakfast.
- Atok gua cakap kalo tak tinggal breakfast, lu akan dapat kawal pengambilan pemakanan waktu lunch. Begitu juga dapat kawal tahap kelahapan waktu dinner. Makan secara sederhana dan on time. 

Lupakan air bergula dan ais.
- Mak gua pun dah pesan jangan banyak minum air gas, teh ais, milo ais. Tapi gua degil, gua minum jugak. Padayappa gua kurus kering.

Teguk air masak banyak-banyakkkk sangat.
- Lu jangan risau la bekalan air mentah kat Malaysia ni masih banyak. Kalo rasa tak cukup lu tadah mulut kat langit lepas jam 5 petang. Musim hujan skang ni.

Lupakan facebook dan tilam.
- Amek masa 30 minit je jogging atau bersenam. Kalo malas sangat, duduk atas lantai, main kad poker, at least otak begerak, tangan begerak, kaki pun begerak sebab tendang member main tipu.

Menginap di salah satu gurun di Afrika selama 30 hari. 
- Lu ikot cara idop suku kaum kt sana. Kais pagi makan pagi, kais petang cacing lu dapat. Lu telan la cacing tu idop2. Ada banyak protein, kompem lu tak mati. Cukup bulan badan lu kering.



Adios!

1 comment:

tomatokering :) said...

ahahahahaa,, hadoiii .. paling malas bersenam . haha