Followers

Tuesday, November 30, 2010

Tetibe Je :: Chapter 36

Umi kol td...
Windu umi..sob3...T.T


Itu je nk ckp..
Tak reti nk expresikan rase rindu kt umi..=P

Menu Orang Pokai :: Chapter 35

Agak2 kalo korg da abes duit hujung2 sem nie korg mkn ape sbg menu harian?

Aku pnye menu :

1. Megi 
2. Nasi koboi
3. Nasi koboi
4. Nasi koboi
5. Dan nasi koboi

Monday, November 29, 2010

Tentangan Hebat :: Chapter 35

Xde mende nk post so tetibe nk post gambar rambut baru..nyet2..>.<

Ingt lg x post sblm ni yg tnye psl nk ptg rambut cmne tue? mesti korg x bace kn..bese la belog x pemes..nyet2..>.<

Mari kita lihat apa hasilnya...jeng jeng jeng....

Rambut sebelum..serabai dan selekeh...


Setelah mendapat tentangan hebat dari beberapa makhluk supaya memotong rambut..

Akhirnya jadi begini...


Macam budak skolah..>.<

Itu je entri utk ari ini..>.<

Dada didi dudu...>.<


Sunday, November 28, 2010

Adek Beradik Kamcing Nuffnang, Advertlets, Innity :: Chapter 34

Sy ingin meminta pendapat kpd blogger's yg dah mantap. Mane yg lg best antara Nuffnang, Advertlets dan Innity? 

Adakah ketiga-tiga syarikat pengiklanan ini ada kelebihan dan kekurangan? 

Sy ade bace beberapa blog yg menceritakan ttg ketiga-tiga syarikat ini dan ianya membuatkan sy semakin keliru. Bermacam-macam pendapat yg mereka berikan

Sy sudah mencuba Nuffnang dan telah lihat hasilnya selama 3 bulan. Cukup la nk beli sebungkus keropok Twisties dan 2 batang askrem pop. Boleh share makan dgn awex. Terima kasih Nuffnang..^.^"



Skrng sy sdg mencuba Advertlets dan mahu lihat boleh beli keropok ape plak lg 3 bulan akn datang. Sy nk beli syarikat keropok Twisties boleh? ^.^" 



Lepas tu sy nk try Innity pulak. Saje nk bandingkan syarikat mane yg boleh buat sy beli ketiga-tiga syarikat iklan yg sy sebut ni dlm mase 3 bulan. Joking..^.^



Nyet3..>.< 


Jika ada pendapat atau pandangan atau nasihat kt blogger yg gempax je nk lebih mcm sy ni, sy tadahkan tapak tangan seluas mata memandang. ^.^


p / s : saya budak baru belajar..^.^

Mari Menggodek-godek Yeeaahaaa!!! :: Chapter 33

Entah mengapa jari-jemari ni gatal menukar template belog kepada warna yg lebih feminin iaitu bertemakan pink. Saya masih mencari-cari warna tema utk belog. Jika anda sukakan tema baru belog yg simple ini sila klik sewel dan jika tidak suka sila klik meroyan dan jika nak sekeh saya sila klik nk kene sekeh di hujung entri ini. Saya akan mengubahsuai menggodek-godek semula belog yg tah hape-hape ini. 

Tadikan kt Bangsar, saya dalam 7E utk membeli sedikit roti, air dan lolipop perisa durian. Tiba-tibakan ada bunyi orang jerit-jerit di pub yg berhampiran. Cashier 7E memberitahu saya bahawa terdapat sekumpulan manusia sedang bergaduh di luar pub dengan menggunakan parang dan sabit rumput kepunyaan bapa mereka. Biasalah malam minggu ni ramai orang mabuk. Entah hape-hape tah mereka. Cubalah bawak-bawak mengaji. Tak pun maen FB diam-diam. 

Sekian entri skema tunggang-langgang ini. Jika suka, say "yeeaaahhhaaaa!!!"

Saturday, November 27, 2010

Final Exam Yang Membosankan :: Chapter 32

Sebut je final exam mesti vibrate kepala lutut lagi-lagi masa nak masuk exam hall. Sebelum nk bukak paper, abes sume jampi serapah dibaca. Siap hembus kiri kanan lagi. Ini antara suasana yg dapat dilihat di UM. Aku pulak sejak akhir-akhir ni makin malas nak study. Final exam pun masih main game, FB 24 jam, berpuaka sampai subuh dan tido x tentu masa. Esok ade paper, malam ni baru merangkak-rangkak amek nota. Itu pun bace depan face book. Entah bila nak betul-betul face the book pulak. 

Roomate aku pulak lain ceritanya. Sungguh rajin mereka mentelaah 24 jam. Patutlah pointer mereka lagi tinggi dari aku. Mereka siap dapat scholarship JPA lagi. Pandaikan mereka. Bila tengah study tu macam-macam ragam dapat dilihat. Ade yg study sambil menonggeng, meniarap, telentang, atas meja, bawah meja sume ade. 


Gambar di atas adalah suasana roomate aku study. Banyak betul nota-nota mereka. Yang baring atas katil tu sebenarnya tgh study menggunakan telepati alam barzakh. Dia la yg paling pandai dekat bilik ni. Maaf lah ye, lutut dan mata mereka terpaksa dihitamkan kerana mereka ingin menjaga maruah dan mereka ini adalah bakal saintis rahsia negara. Sebab tu mereka dapat JPA. 

Bila mereka habis study, maka akan terbongkanglah masing-masing. Biasalah penat study. Mata pun kena tutup jugak utk refresh otak. Gambar di bawah menunjukkan mereka masih lagi tidur walaupun sudah sampai masa utk makan tgh hari. 

Bersihkan bilik kami?

Aku pulak masih berkhayal dan bermain-main. Bila bosan di bilik, aku akan merayap dengan puaka sekor lagi. Tidak kira ke mana saja kami akan berpuaka. Bila nampak perkara menarik, kami akan bergambar bersama'nya'. Salah satu khazanah alam yang menjadi sejarah kepada industri pembuatan jamban yg kami telah jumpai adalah seperti gambar di bawah.


Rupa-rupanya tandas awam tiada pintu dan pengepamnya berada di bawah. Sesiapa saja boleh meninggalkan niat mereka di sini. Inilah salah satu artifak yg kami jumpa yg masih kukuh berdiri di salah satu tepi jalan dalam UM. 

Bila manusia sedang sibuk menyetadi, aku cuba bermain dengan api. Bukan bermaksud aku mengapi-apikan mereka yg sdg setadi utk sama-sama bermain api dgn aku. Video ini adalah aksi badut yg diimport dari Sri Langka sdg bermain dgn api. Apa yg cuba ditonjolkan oleh badut berkenaan adalah situasi di mana beliau sdg membakar sehelai tuala mandi yg sudah 1 semester tidak dibasuh. Apabila api dinyalakan pada tuala mandi tersebut, daki-daki dan segala virus yg melekat terbakar dgn fantastiknya. Seronok tetapi tidak merbahaya. Anda boleh mencubanya pada tuala kakak dan abang anda yg sdg menghadapi SPM. Kompem anda akan dibakar hidup-hidup oleh beliau. >.<

Di sini aku nak share satu rahsia utk membalas dendam terhadap jiran yg bising sewaktu anda sdg setadi final exam. Byk aduan yg telah diterima oleh pihak jabatan kastam tentang jiran yg berkaraoke siang malam, suriram rumah yg memasak kelentung dan kelentang di malam hari dan bermacam-macam lagi. Statistik menunjukkan student yg menghadapi masalah begini telah menterjunkan diri mereka kedalam tangki air untuk melemaskan seluruh anggota badan mereka akibat tekanan udara di dalam otak telah mencapai tahap nazak.

Jika anda menghadapi masalah sebegini usah khuatir kerana Prof. Dr. Chunk akan mensetelkan masalah anda semua. Caranya amat mudah dan berkesan. Jika anda mentapau makanan di restoran mahupun cafeteria yg berhampiran, jgn lupa mentapaukannya dgn tapawe yg kedap udara. Sila pastikan harga tapawe yg dibeli mencecah RM 5 utk mendapatkan kualiti yg berkesan. 

Selepas mentapaukan makanan tersebut, anda hendaklah tidak memakan makanan tersebut. Sebaliknya anda harus meletakkan makan tersebut di bawah meja study, bawah katil dan di mana-mana bawah saja. Biarkan selama sebulan. Anda dinasihatkan utk melakukan aktiviti sihat ini sebulan lebih awal dari tarikh peperiksaan. Apabila baunya sudah harum, dan wujudnya plakton-plakton serta amoeba-amoeba di dalan tapawe berkenaan, anda bolehlah menaburkan makanan tadi di hadapan pintu rumah atau bilik yg membuat onar tadi. 

Untuk lebih berkesan, jgn lupa ketuk pintu rumah berkenaan sambil menjerit ada kebakaran dan dikehendaki berlari keluar. Gambar di bawah adalah makanan yg telah Prof. Dr. Chunk telah memperamkan selama sebulan. Antara isi kandungan makanan tersebut adalah nasi putih, ayam masak merah, sedikit sayur dan kerabu perut lembu pemberian salah seorang kosmate beliau yg tidak sempat untuk dimakan akibat waktu tido beliau yg melampau-lampau. 

Maaf ye cik YuYu


Akhir sekali saya nak minta pendapat dan pandangan blogger-blogger yg sudah bergraduasi dan pernah membuat tesis dgn jayanya. Gambar di bawah adalah proposal tesis saya yg sudah diterima dan telah dikomen oleh supervisor. Saya ingin mentanya dan meminta pertolongan idea daripada anda semua utk membantu saya mengkonkrit dan merinkaskan tajuk tesis sy seperti di bawah. Tajuk tersebut mungkin terlalu bersifat am dan terlalu panjang. 

Satu lagi saya ingin memohon pertolongan jika blogger semua mempunyai info-info yg dapat membantu saya dalam tesis seperti bahan-bahan rujukan atau sumber yg saya boleh dapat tentang teknologi enjin kereta buatan enjin kereta serta alat gantinya. Saya memfokuskan terhadap kereta Jepun keluaran Honda Civic ( MUGEN ), Toyota ( TRD ) dan Nissan ( NISMO ). Saya memerlukan bahan atau rujukan tentang alat ganti kereta-kereta tersebut. 

Saya juga memfokuskan terhadap sukan lumba kereta yg melibatkan kenderaan dari Jepun dlm Formula One, Ralli dan juga Drift. Jika blogger yg ensem dan cun sekalian mempunyai maklumat yg berkaitan sila hubungi saya di talian bebas tol seperti di inbox FB saya ataupun di kotak komen di bawah. Segala bantuan anda semua ingin saya dahulukan dgn ucapan beribu-ribu juta-juta penghargaan dan terima kasih. 

Terdetik pulak niat dihati utk belanja anda makan Big Apple Donut jika anda berada di sekitar Sri Langka dan Timur Leste.


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan dan komen, bolehlah membebel di comment inbox di bawah. Sebelum mengundurkan diri, izinkan saya mempantun 3 kerat. 

"Kais pagi makan pagi,
 Kais petang makan petang,
 Sape nk lanje aku domino piza?"

-__-"

p/s : saye ada kawan baru yg bernama Yon Joon dari Korea.


Thursday, November 25, 2010

Umi & Kaktus :: Chapter 31

Sdg tgk pokok kaktus dpn ak ni, tibe2 teringat pulak pokok kaktus umi.
Ade sumthing yg ak nk share dgn penggemar mengumpul pokok2 kaktus nih. 

Umi slalu pesan, kalo kite nk tanam kaktus, kite kene jage die lelok. Pokok kaktus umi kalo nk ckp betapa byk nye Ya Rabbi...dah boleh bukak ladang...

Ade sumthing yg agak spesel gak ttg umi dan kaktus nih..
Antara petua2 yg umi bg utk pokok kaktus ni idop sehat adalah : 

1. Kene slalu berckp dgn kaktus. Tiap pagi umi akn dok besembang ngn kaktus die sambil siram dgn spray air. Umi akn wish gud moning kt sume kaktus die then die akn tnye sihat ke x..dah mndi ke belom..nk mkn x..mcm2 la..pas2 umi akn mule sembang2 dgn kaktus die..umi ckp kalo nk sembang ngn kaktus kene pilih topik yg best2..nanti die idop hepi dan subur..kalo kite luahkn prasaan sedih nti kaktus 2 pn sedih dan layu je...
(betol ke x umi ak nih?)

2. Kene dok bwh cahaye matahari. Myb kaktus dicipta utk diletak bwh panas terik matahari kot..umi ckp kaktus nk kene letak bwh matahari..kalo x nti die majok..
(kaktus majok?)

3. Kene siram ngn spray..bkn siram ngn satu baldi..petua ni umi ckp supaye kaktus 2 x lemas dan x kene panau bile kene matahari..sbb kaktus ni bley simpan air dlm bdn die utk jangke mase lame..so xperlu nk siram byk2...cukup sekadar spray dgn air atau direnjis2...
(kaktus bley kene panau ke?)

4. Kalo nk kaktus yg besar dan tinggi, kene tanam kt pasu besar atau kawasan tanah yg lapang. Kalo nk kecil molek je, tanam la kt pasu yg cinonet je. 

Moge petua nie bergune utk awex2 yg ske bela kaktus..tp kalo rumate korg rakam video ko ckp ngn pokok pas2 masuk dlm utube, ak gelak dari jauh jela..nyet2..>.<

Itu jela entri utk kali nie..hanye utk update.
Nk sambung stdy..tata titi tutu..^^

Tuesday, November 23, 2010

25 Truth Fact :: Chapter 30

Alamak terbace plak mende nih kt blog Bob.  Nah..hamek kaw Bob..

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If I tag you, its because i want to know more about you."
  1. Kuat tido.
  2. Study last minit.
  3. Gigit kuku kalo blur.
  4. Pantang pegang stereng mesti bwk kete laju2.
  5. Kalo tido kene ade bantal paling kurang 3 bijik.
  6. Xske mandi.
  7. Pantang nampak awex tepi jalan, mesti nk kaco. At least buat bunyik burung tecekik.
  8. Malas kemas bilik.
  9. Malas basuh baju.
  10. Malas basuh tapawey.
  11. Pemalas betul aku nih.
  12. Sekarang aku dah malas nak buat mende nih.
  13. Jap aku nk lepak dulu.
  14. Lagi 5 minit.
  15. Nak masak megi jap.
  16. Nak makan megi jap.
  17. Ok..tgh pk nk tulis ape.
  18. Ape korang nk tau?
  19. Korang tau x aku malas nk taip?
  20. Kalo aku da malas ak mmg malas.
  21. Sedey aku ngn korang nih.
  22. Da tau aku pemalas.
  23. Soh gak aku tulis menate nih.
  24. Eh..tgl 1 je lg?
  25. Yeayyyyy dah habis jawab!!!
Skarang korang plak jawab. Aku xtau. 

p/s : depan bilik Puaka ada bau semerbak harum kasturi. ada jin kah?

Monday, November 22, 2010

My 7 Gurls :: Chapter 29

Wah....tajuk Playboy sgt kn..>.<
Hey wanita diluar sana! 

Korg hengat korg je ade artis lelaki idaman?
Lelaki pon ade aaaa artis wanita idaman!
Cthnye mcm aku..nyet3..>.<
Nk tau sape artis wanita idaman aku?
Ini dia antara artis wanita yg sentiasa aku usha dari dulu tp xdpt2..nyet3..>.<

Tadaaaaa!!!!

Rank 1 : Megan Fox
Mesti ramai yg tau awex Transformers nie HOT gila babeng kn..
Awex nih xpyh bgtau la nape ramai laki ske kt die..
Awex yg dpt ranking teratas dlm carta list aku kalo nk usha..nyet3..>.<

Rank 2 : Emma Watson
Mesti sume kenal awex Harry Potter nih kn..
Korg da tgk HP7 Part 1 lom?
Ak da nenok..nyet3..>.<
Ari2 ade terbaca yg awex nie terikat dgn kontrak xbley potong rambut.
Semata2 utk menjayakan filem last HP7. 
Tadi ak tgk utube, intebiu psl HP7.
Die da potong rambut pendek! Tottemo kawaiiyo!!! ^.^

Rank 3 : Avril Lavign
Berita ttg penceraian awex nie dgn suami die tempoh hari buat aku hepi guling2!!
Waaaahhhh nampaknye masih ade peluang utk usha die lg..
Itu la awk..dulu sy nk usha awk, awk jual mahal..
Skng da becerai sy xnk usha awk lg.
Majok. Huh! (aikk?)

Rank 4 : Kristen Stewart
Sape yg xknl ngn awex Twilight nih.
Sumber inspirasi aku saat sdg dahagakan darah.
Kalaulah ko jd awex aku Bella..Edward ngn Jacob mesti nanges guling2 smpai majok xnk blakon Twilight da.
Catherine Hardwicke mesti amek aku jd vampire ganti Edward. kn kn kn..>.<

Rank 5 : Nina Debrov
Sorg lg awex Vampire yg HOT dlm Vampire Diaries.
Elena..kalaulah aku ni Damon..(da stat berangan)
Sampai hati ko becinta dgn Ian..
Aku ni ko nk taruk mane?
Buat spepat ko?
Boley...!! Nyet3...>.<

Rank 6 : Kristine Hermosa
Sape knl awex nih angkat bulu ketiak?!
Awex nie la yg blakon drama Filipina..
Pangako Sayo ~ ~ Ipaglalaban ko ~ ~ Sa hirap at ginhawa ~ ~
Lagu nie la dak2 pmpn ske nyanyi dlm kelas time skola dlu!
Ingat x? Ingat x?
Femes ohhhh drama nih dlu..sedey smpai nanges2..~.~"

Rank 7 : Tuuutttt. Uppsss! >.<
Haaaa otak korg mesti da pk laen kn..kn..kn..=P
Aku bkn tgk filem yg die blakon aaaaa....
Tapi wajahnya yg ala2 pan-asian giteww..nyet3..>.<
Pic edited die pakai tudung..cantekkkk kn kn kn..nyet2..>.<
Kalaulah awex nih ade profesion yg mulia di sisi masyarakat dan agama..
Esok jugak aku antor rombongan!
Rombongan Cik Kiah lagi tewww!

AMARAN KERAS : JANGAN SEARCH NAMA ARTIS NO 7 INI DALAM GOOGLE.
Sape2 yg tak tau sape awex dlm pic nie, padan muke korg. kah3...(gelak syaitonnirojim)

Segala watak2 dlm gambar ini hanyalah angan2 penulis sahaja. 
Jgn lah anda meniru perbuatan keji si penulis ini.
Tapi sape yg dah bace, secare otomatiknye korg kene tag!
Xbek aww men ngelat...
Nyet3...>.<

Sunday, November 21, 2010

Soklan Zaman Skola :: Chapter 28

Soklan psl zaman skola?

1. nama kamu kat name tag : 
Anwar Chunk

2  . Berapa tag kamu gantung kat baju or tudung : 
2..nama & jawatan.

3 . Apa warna uniform sekolah kamu : 
F5 - all cokolat. F6 - all white 

4 . Selain buku sekolah dalam beg kamu ada ape : 
getah. nk men lastik peluru kertas

5 . Gelaran pada cikgu yang kamu bagi : 
guruku @ maruku

6. Berapa peratus kedatangan kamu tiap2 tahun..
180 / 100. 80 lg utk koko dan sukan. 

7. Anugerah yang kamu penah dapat di sekolah :
anugerah pelajar paling sewel

8. Gelaran kawan2 pada kamu mase sekolah : 
sengal/ gile/ setan

9. Denda yang kamu tak leh lupa sampai sekarang : 
byk sgt yg xleh lupe. segan nk citer.

10. Tahap pencapaian akedemik kamu di sekolah : 
xde. layak ke skola henry gurney.

11 . nama sekolah yang paling kamu sayang : 
..............xde

12. Apa paling kamu rindu setelah meninggalkan sekolah : 
amoi2 yg cun dan sexy


sape bace die jadi cicak kobeng! >.<
cak! cak! cak!

Grab From cikBEE Belog :: Chapter 27

Soklan yg dikutip dari belog cikBEE korg nk jwb? silakan juga...>.<

xde mende nk buat kalo baru bgn tido nie..otak tgh jem lg..>.<


1) selalu bangun pagi pukul bape?
8 mlm


2) ramai kawan laki ke kawan perempuan?
ramai kwn dgn makcik2 jiran kt umah. sambil 2 usha ank pmpn die. *_*


3) bile 1st korang bercinta?
mase pamela anderson masih virgin


4) tau memasak x? masak ape? (paling superb la korang tau masak)
xtau. main masak2. (superman ak tau la)


5.perkara paling lucu pernah blaku dalam hidup korang?
ke sekolah dgn baju skolah terbalik. jd bahan selama sebulan.


6) perkara paling gile pernah korang buat?
kene kejar ngn polis trafik.


7) jawatan korang tyme skola menengah?
penolong ketua pengawas. tp kene buang sbb ak kepala segala kejahatan kt skola 2. >.<


8) selalu keluar ngn member x?bape kali sbulan?
jgn tnye sebulan, tiap2 hari 18 kali.


9) dgn kwn2 gune bhsa ak/sy/name sendiri?
ngn membe laki gune saya-awak/ i-u/. dgn pmpn gune ko-aku/ gua-lu.

10) dah berpunya ke belum? if dah,berape lme knl si dia ?
belum. dah 3 taon. aik?


11) perkara yang korang pantang sekali ape?mean korang mmg x ske la.
tikus mkn megi ak. sbb 2 ak xbeli megi dah. rembat rumate pnye je. >.<


12) if ade org baru dikenali mintak no tel, ape respon korg?
nah amek nih..tlg topup skali ye.


13) bile ade duit je,korang ske beli ape?
megi


14) name glamor korang time skola?
chunk sengal/ org gile/ setan


15) korang slalu abis kn kredit (sms/call) kat spe?
kt maxis


16) sudah tercapai hajat korang?cte la ape hajat korang
lom..tgh tahan nk tekucil nie.

17) ape yang korang geli gila2 la geli !!?huhu
cicak..ak hangin tol kalo adek ak campak cicak kt ak.


18) pernah accident/injured terok x selame ini?
pnh masuk icu..tp melawat membe jela.


19) perkara yang paling menarik minat korang?
sampai korang lupe kat bf/gf/husben/wife?
tido

20) perkara terakhir sekali yang korang nk wat dalam dunia neh?
mengucap

Asal - usul Kewujudan Nama Mapley :: Chapter 26

Ape yg ada dengan mapley? Bagi sesape yg selalu g mapley mesti ianya menjadi pilihan destinasi yg terakhir apabila kelaparan pada tgh mlm. Itu pn kalo cafe kolej dah tutup. Mapley lah penyelamat sbb dia bukak 24 jam tiap hari. Sebenarnya ada sejarah tentang kemunculan perkataan "mapley" nie. Nak tau ape sejarahnya? mari sama2 kita lihat. Klik read more utk mengetahuinya...jeng3....



Mapley yg wujud di seksyen 17 Petaling Jaya merupakan mapley yg menjadi tumpuan bagi pelajar UM yg kebulur di tgh mlm terutama dekat2 nk exam nie. Sebut je mapley, 1 kolej nk kirim beli nasik lemak RM 2 telur mata. Tapi awas! Jgn bgtau bdk pmpn..nanti penuh la bakul moto korg bwk nasi lemak org kirim.

Sejarahnya bermula sejak penubuhan mapley pada tahun 80-an. Masa tu mamak yg bukak restoran kt situ hanya memakai kain pelikat sewaktu berniaga. Kalo dah 24 jam pakai kain pelikat je mesti la bepeluh celah kangkang tuh. Ditambah lagi dgn hutan amazon yg ade kt celah 2. Siap melekit2 lagi (bluekkk). Bila dah gatal2 celah tu, tgn pn mule la menggaru2 sambil mengoyang2kan 'adek' dlm kain tu.

Dtg plak student2 pada zaman tu, dorg ape lg..dok kutuk la mamak tu 'maen pelir' (maaf entri lucah). Dah tiap2 hari g mkn kt sane, tiap2 hari la dok kutuk mamak tuh.

Then bila time malam, membe tanya nk g mane..die jwb nk g maen pelir..maen pelir??
Lama kelamaan perkataan baku tadi diinovasikan dgn perkataan kelate + bahasa inggeris...mule2...maenplir...menplir..maplir..lama2 jd..mapley....haaa! Mcm tu la perkataan Mapley wujud!

Ak pn xpasti kisah ini benar atau tidak..sumber ak dapat dari student batch 80-an tersebut sendiri...^^

Amacam? Masih berselera nk g "mapley"??? Anyone? Gurls?

Kami masih berselera...^^ Nyum3..>.< p/s: skrng mamak mapley ske panggil org masuk kedai dorg sambil jerit2..haaa!! kawan lama!! mari mari kawan lama!!! (1st time dtg mapley ak trauma sebulan -_-")

Saturday, November 20, 2010

Sape Bace Kene Tag? :: Chapter 25

Betul2..xtau nk update ape..kite entri psl soklan dari bdk kecik nie.

Ape yg paling penting dlm hidup korang?
tido

Benda terakhir korang beli guna duit sendiri?
nasi lemak mapley rm2

Adakah korang bercinta sekarang?
entah

Berapa lame korang akan mencintai kekasih korang?
ade limit time ke? wah bestnye! uppss!

Di mana korang akan jumpe kekasih korang?
tepi longkang

Novel/Buku/Majalah terakhir korang beli?
xbeli.rembat je kt libry

Apakah name penuh korang?
Chunk Silva a/l Mebius Silva

Antara mak dan ayah korang, yg mane korang lebih mesra?
awex jiran blakang umah

Namakan org yg betul2 korang nak jumpe dlm hidup korang?
penghuni umah saket jiwa tampoi

Namekan tempat yg korang betul2 nak pergi?
katil

Pilih salah satu.. peluk atau cium?
raba

Beritahu 3 perkara tentang orang yg tag korang?
die tag ak ke? die pakse ktorg buat dlm blog masing2
1.ske majok
2.pnh jatuh telentang kt air terjun
3.penah langgar pintu kfc

5 benda yg korang syg sgt2 dlm hidup korang?
1.bantal utk pale
2.bantal utk peluk kt dada
3.bantal utk peluk celah kangkang
4.bantal utk tutup muke time tido
5.selimut (xnk kasi nyamuk gigit)

Bila tarikh lahir korang dan kat mane korang sambut tahun lepas?
7/5/1632. kt loyat

Korang nk caye ke xnk ke 'its up 2 u' kate omputih.


p/s : saket jantung tgk final badminton beregu td. T.T

1st Award :: Special Chapter

Yeay yeay dapat Award kaler Pink!




Nyum2..ade tosberi laaa....>.<

Utk ape award ni? Jawapnnya di sini Nyet >.<

Nyet2..>.<

Jika Aku Tahu :: Chapter 24


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA,

SEMUA WARGA UNIVERSITI MALAYA, DIMINTA MENGHUBUNGI PEJABAT KESELAMATAN ATAU PENGARAH KESELAMATA (019-2750075) JIKA TERLIHAT SEORANG LELAKI MELAYU BERUMUR SEKITAR 40 AN , MENGUNAKAN KENDERAAN PROTON WIRA BERWARNA BIRU, NO. JFU 4178 ATAU MOTORSIKAL SUZUKI SMASH WARNA MAROON, NO. WTE ???? DIMANA-MANA DALAM KAMPUS TERUTAMA DI KAWASAN KOLEJ KEDIAMAN. SUSPEK DISYAKI MENCURI DI KOLEJ KEDIAMAN PELAJAR.
SEKIAN.

Ak baru bace email UM nie...rupenye keter wira yg ak nmpk dlm aksi kejar mengejar dgn pak guard tempoh hari rupenye nk mencuri...chait...kalo la ak tau keter 2 ade org jaat da lame ak baling ngn batu...tp xpe la die da kene tangkap pon...tapi moto suzuki 2 ak xtau masih terlepas atau da kene tangkap..>.<

Nk tau kisahnye sila klik di sini Tragedi

Friday, November 19, 2010

I Miss You :: Special Chapter

Though u are not here,

Wherever I go or whatever I do,
I see ur face in my mind,
And I miss u so..

I miss telling u everything,
I miss showing u things,
I miss our eyes,
Secretly giving each other confidence..

I miss ur 'TKD kick',
I miss our excitement together,
I miss everything we share,
I don't like missing u..

I guess that what I'm trying to say,
Is I miss and love u more each day!
It hurts me not to see u,
Or not to know if u're ok..

I want u to know,
That I loved u,
From the first time,
 I saw ur shining face..

And I want u to know,
No matter how many miles,
We may be apart,
U'll always hold a special place,
In my heart..
.

I miss u so much...

Ashy..

Thursday, November 18, 2010

Rahsia Telefon Bimbit a.k.a Henpon Korang :: Chapter 23

1) NOMBOR KECEMASAN
Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda
dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit
yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di
kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan
kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2) KERETA TERKUNCI
Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci
dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi
membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi
kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi
seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda.Kemudian
pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm ( satu kaki ) dari kereta yang
terkunci itu.Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat ‘ ON ‘ pada kunci
pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon
bimbitnya.Pasti kereta anda tidak terkunci lagi,malah ia boleh dilakukan dari jarak
beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada.Kerana itu juga,penting untuk
anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk
menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini.Kaedah
ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.

3) KUASA BATERI TERSEMBUNYI
Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh
digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan
bateri tambahan.Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati
sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam
kecemasan.Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan.Untuk
mengatifkannya, tekan kekunci ‘ *3370# ‘ (utk model lain aku xtau..>.<) 
Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan
semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri
sebanyak 50 peratus.Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas
telefon bimbit anda.

4) TELEFON KENA CURI
Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri.Anda boleh menjadikan ia tidak dapat
diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda,sila dail
*#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin.Nombor ini
adalah unik untuk setiap telefon bimbit.Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat
Selamat.Bila telefon bimbit anda dicuri,anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit
anda dan berikannya kod nombor siri tersebut.Mereka kemudiannya akan mengunci
system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa
kerana walaupun kad simnya telah ditukar,dia tidak akan berupaya mengaktifkan kembali
telefon bimbit tersebut.Jadi, walaupun ia di curi,namun sekurang-kurangnya anda berpuas
hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya. nyet3..^^

Sumber : Chunk Bloomberg..nyet2..^^

Tuesday, November 16, 2010

Tragedi Polis Entri Want Two Jaga :: Chapter 22

Skrg pale tgh ting tong! Baru lps tgk muvie lagenda budan setan. Kalo nk tgk sila klik Chapter 21. Ak baru upload kt utube td. Tapi sblm 2 ak ade peristiwa yg mengejutkan berlaku lps subuh td. Kisahnya bermula apabila....

Mlm td mcm biasa pesakit Insomnia ak nie masih gagal utk dikawal.

Dpt tido 5 minit je pas2 tejage sbb ade org ketuk bilik nk bg helmet. Pas2 ak layan la muvie Jacky Chan. Wacha! Dush! Dush!

Abes tgk tbe2 org azan..mcm bese..xreti2 nk buat ape?
Then ak dgn senang hatinya ingin jogging. Kuar dari bilik dlm 6.30 am.
Sambil bersiul2 dan usha lec gadis yg nk ke pejabat ak jogging jogging anak.
Sampai je depan fac sains, ade sejibik keter Wira dgn enjin standard, ekzos 2 inci, sport rim 17, body mekup evo 3, spoiler evo 3, lampu belakang kristal, no plat JF* 41**, body kaler biru gelap dgn lajunya melintas depan ak..ak pn tergamam...

Tapi ak lagi tergamam!

bila nmpk Pengawal Keselamatan UM kejar keter 2 dari belakang! Nenong! Nenong! Nenong! bunyi siren keter peronda Iswara oren. Diikuti keter kancil turbo dan beberapa buah motor milik pak guard. Mereka semua sdg mengejar keter Wira yg cam gempax td.
(sori xjumpe kete peronda pak guard..nyet3..^^)

Tanpa membuang masa ak pn berubah menjadi Watson Nyambek dan memecut laju sambil memintas bas UM utk melihat apa yg berlaku di depan sana. Tapi setibanya di selekoh Pasum, ak toleh belakang nmpk keter Wira td dtg dan masuk ke arah jalan keluar Damansara. Tanpa sedar ak memecut mengejar keter 2 dgn kudrat yg masih ada tapi syg...ak da xlarat nk lari..nyet3..^^
Tapi ak nmpk keter 2 masuk KK12..jeng3!!!!! Ak pn tunggu pak guard..(konon nk kantoikan keter 2 la)
Keter peronda td dtg dari arah Pusat Sukan then ak tahan keter 2. Ak pn tanye pak guard 2..
"Errr...bang, cari keter Wira erk? plat WF* 41**?" 
"Aah! Ade nmpk die?"
"Ade! Ade! (sambil buat muke comey) nyet2..^^ td sy nmpk die masuk ke arah jln ni then masuk 12th. Sy takot die kuar balek je nyorok kt mane2 kolej."
"Yeke dek? Maceh ye!"
"Errr..bang..npe kejar keter 2?"
"Ade kes.."
"Kes ape bang?"
"Err..kes jenayah berat..lastik anak berok jiran abg." (yg ni ak saje buat citer)
Abg 2 xnk bgtau woooo..sedey2...sob3...T.T nyesal ak bgtau die keter Wira 2 g mane. Nyet3..boley? ^^
(ak search google cari word 'nyet' kuar nate nie)

Lps 2 ak mls amek port dah ak pn terus jogging balek bilik. Start moto, ak g usha KK12. Sampai kt sane tgk2 keter Wira td da kene clamp tayar ddepan belakang. Kah3!!! Padan muke! bongok betul penjenayah 2 g nyorok kt blkng Klinik Kesihatan. Kalo nk port nyorok kt tuuuuutt ade tempat baekkkk punya. Nyet3..^^

Pape pn tahniah kt pak guard sbb Berjaya Times Square menumpaskan penjenayah yg xreti nk nyorok tuh dgn jayanya. Terima kasih sbb sentiasa menjaga keselamatan pelajar2 UM dan trime kasih kt diri sendiri yg menjadi informer kt pak guard. Tepuk! Tepuk! Nyet3..^^ mane tau kan penjenayah 2 nk buat mende jaat kt UM ni kn..ktorg kt sini nk study..bkn nk wt mende jaat taw..nyet2..^^

Lps 2 ak g mapley utk membeli bekpes sbb peyot da lapor. Mule2 ingt nk beli nasi lemak je. Tetibe terbeli plak nasi nih..
(ade lauk kerang, fish ball, chizi wedges..nyet3..^^)

Sampai bilik ak masuk senyap2..takot rumate ak tejage..(motif nk mkn sorg2) nyet3..^^
Naseb bek die tido mampos..nyet3..^^
(da mcm kude belang ak tgk die nih)

Sambil mkn sambil tgk Lagenda Budak Setan kt utube. Ak xpnh lg tgk citer ni. Tbe2 jumpe. 
Abes mkn je dtg plak adek bradik Salvatore lain mak bapak lain keturunan. 
Sorg dok nyanyi x tentu hala kt lantai sorg lg tarik ear guard ak nk tgk gak muvie budak setan nih. 
Lps abes muvie adek bradek Salvatore nie pn nk blah.
Tapi bley plak dorg maen WWE dlu kan..
(muke Neal berubah jadi setan)

Ok sudah tiba masa otomen nyet2 melabuhkan tirainya pada hari ini..sblm 2, ini lah otomen nyet2 yg kantoikan keter Wira 2 dan kenyang mkn sorg2..yeapi! yeapi! nyet3..^^
(Hero Kg. Dusun Parit Bau Longkang)

Selamat tido! Lapor lagi laa...Nyet3..^^

p/s : Syaf kuar tgk muvie ngn awex die..tgl sorg2..sob3...T.T

Lagenda Budak Setan The Movie :: Chapter 21

Bagi sesape yg xtgk lagi citer Lagenda Budak Setan, enjoy ur muvie here! jgn lupe beli pop corn!















Jgn nanges ye!! nyet3..^^

Monday, November 15, 2010

Insomnia :: Chapter 20

Aku rase aku dah kene Insomnia iaitu penyakit xbley tido mlm

Semalam jam 1145 mlm aku cuba nk tido. Baru je nk terlena tiba2 seekor puaka telah mengejutkan aku..

Dengan cemas beliau memekik..Lari!!! Lari!!!! Aku dan dia pon berlari tanpa arah dan tujuan..

Kami berlari dengan baju yg dipakai terbalik..


Berseluar pendek..

Dan xbwk wallet..

Kami menuju ke Bangsar..


Utk mengisi minyak moto..eh td kate lari? yela lari naek moto..

Selepas keadaan menjadi stabil, kami pn pulang semula ke bilik utk beristeri rehat..

Tapi mate aku masih xdpt lelap walaupun jam dah menunjukkan pukul 5 pagi..aku pun makan megi..

Sambil tgk citer tamil nie..

Lps mkn, mata masih xbley lelap..tibe2 org azan ak pn cari sejadah..

Dan menunaikan tanggungjawab..

Lps tue ak ajak puaka g sarapan kt Pelita..

Bersarapan mee goreng mamak..

Lps mkn kami pulang ke kolej..puaka nk balek umah hari ni..tinggal ak sorg di sini..niat hati nk g jogging..

Tapi anjing plak ak xpnh bela..tp ptg ni nk tgk wayang..tgk citer skyline...

Ni bkn keter skyline ke? Citer skyline yg nie..

Tp Aqil ckp citer ni xbesh..tergantung..betul ke?
(ni la Aqil yg tgh buat muke comel) add la fb die..

Tp xkesah la nk tgk gak..sebelum ak jadi sewel sesorg kt sini..

Sebelum tue ak kene tido dulu..harap2 x bangun jam 6 ptg..selamat tidur semua..

p/s : nget2..tlg kejot nyet2 tgh hari..