Followers

Monday, January 31, 2011

Serapah Untuk Kalian :: Chapter 83



dua hari hujan tanpa henti. dua hari juga air tidak menyentuh tubuh. sedangkan lumut-lumut sudah mula becambah. vitamin a,b,c dan d juga sudah kurang mengalir dalam darah. di ruang puaka hanya bersendiri ditemani seekor jin yang tegar dengan kepulan-kepulan. 72 jam menyembulkan bijian mata. membelek satu persatu jeritan-jeritan hasat syaitan dan kemurnian malaikat. aku tak pandai seperti kalian. aku hanya pakar memekik huru hara. itu saja kemampuan aku. aku masih gagah menyimpan rasa, dendam kesumat dan seantero dengannya. pergi jahanam dengan teriakan luluh kalian. yang sering membuatkan pankreas aku membuak-buak mengalirkan lelehan suapan para jin sekalian alam. sudah tiba penantian ini ditamatkan. penantian hanya seksa. 


p/s : siapa yang mampu

Wednesday, January 26, 2011

Mahukah Anda Digebang Tentang Beruang Kutub? Chapter 82

Seekor beruang kutub mampu berenang merentasi lautan pasifik dengan menyelam seperti ikan dalam tempoh masa selama 30 jam tanpa perlu menyedut oksigen di permukaan.



Akibatnya beruang tersebut akan mati kelemasan.



Kekekekeke...

Monday, January 24, 2011

Jika Ingin Bercinta, Bacalah : Sajak Putih :: Chapter 81



Bersandar pada tari warna pelangi
kau depanku bertudung sutra senja
di hitam matamu kembang mawar dan melati
harum rambutmu mengalun bergelut senda

Sepi menyanyi, malam dalam mendoa tiba
meriak muka air kolam jiwa
dan dalam dadaku memerdu lagu
menarik menari seluruh aku
hidup dari hidupku, pintu terbuka
selama matamu bagiku menengadah
selama kau darah mengalir dari luka
antara kita Mati datang tidak membelah…

Buat Miratku, Ratuku! kubentuk dunia sendiri,
dan kuberi jiwa segala yang dikira orang mati di alam ini!
Kucuplah aku terus, kucuplah
dan semburkanlah tenaga dan hidup dalam tubuhku…

~Chairil Anwar
1944




Susah utk ak paham sajak ni. -___-"
Mungkin hanya penyajaknya saja yg mengerti siratan maksudnya.
Selagi korang pn tak paham, selagi tu korang tak bley becinta.
Mengerti kamu?!

Sunday, January 23, 2011

Mari Pergi Sarapan Naik Keter Lamborghini :: Chapter 80

Ayoyoyo...sudah 2 hari tarak tido nie...bila mata maw lelap...


Tadi pagi sy g sarapan di kedai mamak Pelita kt Bangsar secara solo akibat Puaka lg sekor g kursus latihan komando..

Tetibe tgh lahap makan roti canai tu, ade 4 bijik Lamborghini dan 3 bijik Porshe parking depan sy..

Sy tergamam stgh jam kt situ sambil pikir nk buat ape sbb ini 1st time kete dasat mcm tuh betul2 dok depan sy..

Sebelum ni tgk dlm utube je..

Yg sy tau, Wayne Rooney pn pakai kete dasat nie gak..

Polis Italy pn pakai kete dasat ni..rujuk entri sy sebelum ni berkenaan kete polis. 

Dalam ati nk rembat sebijik Lamborghini tuh..

Tapi bila pk balek, kunci keter ade kt tuannya..so secara otomatiknya mmg xbley jalan la planning vunguks tu..

Tuan empunya kete dasat-dasat tu berusia lingkungan 45-55..muke da tua-tua..

Dorg ni mesti bisnesmen yg berjaya..

Ade duit billion-billion juta lemon..

Pegi sarapan pon siap buat konvoi keter dasat-dasat..

Sy pn dengan muke segan silunye amek gambar kete-kete dasat tersebut..

Tapi sy nk tnjuk yg ni je..cekedout bebeh!



Awk sume mampu nk beli kete dasat mcm nie? 

Sy nk beli side mirror die pn ta mampu awk...T.T

Sy pn nk pakai kete dasat mcm nie la bile sy da besar nti.. 

Sy kecik lg..lesen kete pn tade...>.<

Nota Buat Wanita :: Chapter 79

Bertemu kembali dalam rancangan Mari Mengaji bersama sy. Hari ni sy akn mengupas isu bg kaum wanita pula. Bagi akak2 dan mak cik2 di luar sane, jgn ke mana2. Sy ada sesuatu yg istimewa utk makcik sume. 

Wanita yg dianugerahkan kpd lelaki adalah utk disayangi dan dibentuk. Namun, apakah tanggungjawab seorang wanita? Mari kita siasat bersama Uncle Sikes.

Wanita
  • Terpaksa menanggung beban kesakitan sewaktu melahirkan anak.
  • Wajib taat kepada suami.
  • Wajib menutup aurat.
  • Perlu meminta izin suami utk keluar rumah.
  • Melaksanakan kerja2 urusan rumahtangga. (lebis sweet dibantu oleh suami dan anak2) >.<
  • Membantu suami utk meringankan beban kewangan. (bekerja)
Tanggungjawab seorang wanita ditanggung oleh 4 lelaki :
  • Suami
  • Ayah
  • Anak lelaki
  • Saudara lelaki
Dan masuklah seorang wanita melalui mana-mana Pintu Syurga yg disukainya dengan hanya 4 syarat :
  • Solat 5 waktu
  • Puasa di bulan Ramadhan
  • Mentaati suami
  • Menjaga kehormatan
"Taatnya seorang wanita terhadap suami dan menurut perintah Allah, sama pahalanya seperti orang yg pergi berperang di jalan Allah tanpa perlu mengangkat senjata"

p/s : mudah sungguh jalan wanita ke syurga...>.<

Nota Buat Lelaki :: Chapter 78

Salam sejahtera saudara saudari sekalian. 
Terima kasih kerana sudi meluangkan masa bersama sy Prof. Pajila Kamtumey.

Hari ini sy ingin mengupas isu berkenaan lelaki walaupun sy adalah seorang lelaki dan bukan separa lelaki. Sy merasakan isu ini penting utk diri sy sendiri dan kwn2 sy yg lain. Sy ingin berkongsi sedikit pengetahuan utk kebaikan kita bersama. 

Tanggungjawab lelaki sangat berat. Bebanan akan terasa jika tanggungjawab tersebut dilaksanakan dengan sempurna. Namun, keselesaan akan dinikmati jika tidak bertanggungjawab dlm menjalankan tugas sbg seorang lelaki. Nak hidup selesa sebelum mati atau selepas mati? Anda pilih sendiri. 

Lelaki
  • Menanggung dosa sendiri selepas akil baligh.
  • Menanggung dosa diri sendiri, dosa isteri, dosa anak lelaki yg belum akil baligh dan dosa anak perempuan yg belum bernikah.
  • Wajib memberi nafkah kepada isteri dan isteri boleh membantu suami mencari rezeki.
  • Berjihad di jalan Allah.
  • Bertanggungjawab terhadap kesejahteraan dan kebahagiaan ibunya.
Dalam Hadith Sahih Bukhari, seorang lelaki bertanya kepada Nabi Muhammad s.a.w. maksudnya :

“Siapakah yang perlu kita hormati dan kasihi selepas Allah dan Nabi?”

Jawab Nabi “Ibu kamu”

“Selepas itu?”-

“Ibu kamu”

“Selepas itu?”-

“Ibu kamu”

Kali ke 4 lelaki itu bertanya, “Selepas itu?”

Jawab Nabi “Ayah kamu”

Di akhirat kelak, lelaki akan bertanggungjawab terhadap 4 orang wanita ini :
  • Isteri
  • Ibu
  • Anak perempuan
  • Saudara perempuan
Jika seorang lelaki mengabaikan salah seorang daripada 4 wanita ini, pandai2 la anda menjawab di hadapan-Nya.
Walaupun berat tanggungjawab seorang lelaki, tapi itulah hakikatnya. 


Kata anak jantan. Jantan la sket bro!


p/s : nantikan nota utk wanita plak.

Thursday, January 20, 2011

Jumpaan Baru Tips Untuk Mengetahui Password FB Teman Korang :: Chapter 77


Setelah siasatan lanjut dilakukan, kini telah terbongkar satu lagi kejutan utk korang.



Ada beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk mengetahui password teman anda:


1. Tanya sendiri kepada teman anda apa password facebooknya, jika dia memberitahu bererti anda beruntung dan teman anda itu ‘bangang!’


2. Di saat teman anda ingin login di facebook, cepat intip password yang dia tulis tanpa pengetahuannya , jika kantoi – risiko anda.

3. Pergilah ke tempat yang boleh mengajar anda untuk membaca fikiran orang lain agar anda dapat membaca fikiran orang itu di saat dia menulis password untuk login facebook.

4. Ancam dengan menggunakan senjata ke teman anda / orang lain agar dia memberitahu passwordnya, jika dia report polis, itu tanggung jawab anda.

5. Pergilah ke dapur anda untuk mengambil pisau atau meminum baygon agar anda cepat mati, kata orang-orang kalau orang sudah mati, roh dia mengetahui semuanya, jadi anda boleh mengintai passwordnya dengan mudah. Lagi sekali risiko anda tanggung sendiri- jangan cari aku nak cekik dah la.

6. Kalau semua cara di atas tidak berhasil, maka anda kurang beruntung dan loginlah di facebook anda sendiri kan senang, apakejadahnya nak login akaun facebook orang kan?

Selamat Mencuba!!


Sumber : Belumberk

My __ Minutes Survey

Starting time : 0025

Name : chunk

Brother(s) : kak, adik

Eye's Colour : black

Shoe's Size : 7

Hair : black.

Piercing : lobang idong ngn lobang telinge

What are you wearing right now? : boxer

Where do you live? : kolej

Favorite Number : 7

Favourite Drink : sirap

Favourite Breakfast : roti canai

Have You Ever...

Broke a bone : nope

Been in a police car : nyaris

Fallen for a friend : nope

Fallen for a guy in a short period of time : sy bkn gay, sy ok

Swam in the ocean : yup

Fallen asleep in school : tiap ari

Broken someone's heart : tah

Cried when someone died : nope

 Sat by the phone all night waiting for someone to call : nope

Saved e-mails : yup

Been cheated on : liar opkoz

What...

What your room like? : sarang tikus

What is right besides you? : 3 bijik bantal busuk

What is the last thing you ate? : nasi koboi

Who...

Who did you last yell at? : lupe. tade kot

Who was the last person you dance with? : tade

Who last made you smile? : yoon joon

Final Questions

What are you listening to right now? : bunyi kipas

What did you do today? : tido, g kelas, tido, g ppum, tido, on fb

Are you the oldest? : yup

Indoors or outdoors? : both

Today you did...

Talk to someone you like : nope

Kiss anyone : nope

Sing : nope

Talk to an ex : nope

Miss someone : want it but i cant

Eat :  everythings 

Last Person Who...

You talked to on the phone : yoon joon

Made you cry : nope

You went to the mall with : ta ingt

Who cheered you up? : yoon joon

Have You...

Been to Mexico : nope

Been to USA : nope

Randomn

Have a crush on someone : yep

What book are you reading right now? : nope

Best feelings in the world : tido

Future kids name : ta pk lg

Do you sleep with a stuffed animal? : nope

What is under your bed? : sarang tikus

Favourite sport (s) : hoki

Favourite place (s) : katil

Who do you really hate? : nobody

Do you have a job? : sleep

What time is it now : 0035

With however long it took you to complete this,
post as My __ Minutes Survey and tag 15 people.

ak tag sume org yg bace entri nie. wahaha

Wednesday, January 19, 2011

Nasi Koboi Santapan Istimewa :: Chapter 76

Kelaparan boleh dibahagikan kpd 2 jenis.

1st : Kelaparan sbb tiada bekalan makanan
2nd : Kelaparan sbb duit x cukup nk beli nasi goreng kampung.

Life kt UM skrng nie semakin sesak. Puncanya kelewatan JPA memasukkan duit dan masalah pertukaran pekerja yg menguruskan JPA di UM. 

So tiap hari la kami mkn Nasi Koboi yg menjadi pilihan hati dikala kami jatuh ditimpa kemiskinan yg melampau. Nasi koboi adalah sejenis makanan yg mengandungi nasi putih dan telur dadar. Harganya yg sgt murah iaitu dari RM 2.00 boleh dimakan dgn lahapnya beserta minuman jenama Paipsi. Makanan ni kami makan hanya sehari sekali kerana kami perlu menjimatkan wang yg ada utk tujuan lain fotostat tesis dan esemen serta keperluan yg lain.

Tetapi perkara ini juga memberi kelebihan kpd kami utk menguruskan badan terutama bg pelajar perempuan. Bg kami yg sudah sememangnya kurus kering ni akn terus menjadi kurus kering kontang. Tidur pula tidak tentu masa. Biasalah kami kan kuat main game study. 

Mengapa digelar nasi koboi?
Kerana pada masa dahulu sekumpulan koboi sdg dlm perjalanan dari Texas menuju ke Tanah Melayu. Setibanya mereka di Selatan Hat Nyai, mereka telah berhenti berehat di sebatang pokok. Mereka haus dan kelaparan. Lalu mereka memasak nasi serta telur dadar utk santapan tgh hari kerana hanya itu sahaja bekalan terakhir yg mereka miliki. Selepas tiba di Tanah Melayu, mereka pun memperkenalkan makanan tersebut di UM. Begitulah kisahnya..


Secara kesimpulannya, nasi koboi itu sedap. >.<

Koboi sdg mkn nasi di bwh pokok di Selatan Hat Nyai


p / s : kami tarak duet, kami tarak hal..>.<

Jumpa Fatin Liyana Di Swimming Pool :: Chapter 75

Smlm kn, masa tu dah tgh mlm. Ak lepak-lepak atas katil. Tak lame pastuh, tetiba ak rase nk g swimming pool. Dgn conpidennye, ak pn jln la g swimming pool kt sblh umah ak. Sampai sane tetiba ak nmpk la sorg awex ni. Sekali imbas mcm x kenal, 2 kali imbas mcm kenal, 3 kali imbas Fewtitttt!!!! Fatin Liyana bai!

Ak pn g la kt die. Tanya die buat ape kt sini. Die x jwb pn. Ak ingt dia sombong. Rupenya die x bley nk jwb sbb die tgh berenang acara irama kuak rama-rama. Cmne die nk jwb kn. Vunguks gak kdg2 ak ni. 

Pastuh kn, ak nmpk die berenang guna tapak kaki itik yg org buat menyelam tuh. Ak xtau name ape menate tuh. Ak pon gelak la guling2. Ade plak gune menate tuh berenang dlm swimming pool. Sian ak tgk budak nih.

Pastuh kan, tetiba jam ak bunyi kuar lagu power rangers. Tit tit tinit tit tit!

Tibe2 dah kol 12.30 tgh hari. Lohr..ak da lewat stgh jam g kuliah. Mimpi rupenye. Syiuttttt..

p / s : Jap..jap..korang kenal ke Fatin Liyana? 

Monday, January 17, 2011

Cara-cara Untuk Mengetahui Password Facebook GF / BF / Rakan anda :: Chapter 74

Entri kali ni kalo ak post mesti ramai yg bley bukak FB org lain.

Korang jgn salah gunekn plak FB org.

Ni entri khas utk org yg kuat jeles dgn gf / bf die.

Mane la tau kn kot-kot gf / bf korang maen kayu 3 kt dlm inbox msg FB.

Bley kantoikn dorg.

Ataupun  kwn yg nk pedajal kwn pn bley try. hihi

Tapi ada syarat2nya kalo korang nk tau password FB org gf / bf korang nie.

Syaratnya mudah saja.

Paling penting FB tu adalah FB gf / bf korang.

Kalo korang bukak FB org lain mane la tau korang kene belasah ke..kene saman ke..

Silap aribulan ak pn kene masuk court atas dakwaan membocorkan rahsia cara2 utk tau password FB org.

Lagi satu yg penting gak, korang kene tahan telinga.

Kot-kot kene maki time tu jugak kn.

Ok mari kita lihat bagaimana caranya utk mengetahui password FB gf / bf korang.

Ada 2 langkah saja.



Step 1 : Korang kene tau email gf / bf FB korang. Kalo xbley hafal, sila salin dan tampal dpn laptop.

Step 2 : Korang mintak la sendiri password FB kt gf / bf korang tuh. Kalo die xnk bg nasib korang la.

Mudah kan?

Bila dah dapat korang bley la usha2 FB gf / bf korang dgn mudah!

Selamat mencuba!!!!

Jgn mare...>.<

Friday, January 14, 2011

Gempar!!! Lintasan Cahaya Hijau Di Ruang Angkasa :: Chapter 73

Sari berita penting.

Satu cahaya hijau telah dikesan melintas di hadapan rumah seorang Tok Mudim di Kg. Dusun Durian pada lewat malam tadi.

Rakaman dari tukang amek gambar amatur.




Berita selanjutnya.....


































Dipercayai cahaya tersebut adalah Atromen Taro yang sedang menuju ke arah selatan Jepun bagi menghalang pergerakan Raksasa Penyu yg sedang mengganas. Habis seluruh tanaman penduduk kampung di makannya.

Raksasa Penyu sdg makan durian sambil melihat Atromen Taro sdg menuju ke arahnya.





Cahaya tersebut telah mengeluarkan warna hijau yang dipercayai terhasil daripada cahaya nyawa di dada Atromen tersebut. Seluruh penduduk Kg. Dusun Durian berasa lega kerana cahaya tersebut berwarna hijau kerana apabila cahaya tersebut berwarna merah, bermakna Atromen tersebut sedang berada dalam keadaan tenat.






Setelah Atromen Taro tiba di tempat kejadian, beliau telah bertarung dengan Raksasa Penyu sambil disaksikan oleh pelajar sekolah rendah di ibu negara Tokyo. 

Pelajar di Sekolah Rendah Gakko No Doraemon sedang menyaksikan pertarungan dgn penuh semangat.




Dengan tiba-tiba Raksasa Penyu telah bertukar menjadi Raksasa Ayam Belanda apabila wartawan membuat rakaman. Walaubagaimanapun Raksasa Ayam Belanda tersebut telah terbang ke angkasa lepas utk menyelamatkan diri. 

video

Siaran langsung ini disaksikan di seluruh penduduk dunia.





Selepas raksasa tersebut melarikan diri maka seluruh penduduk dunia pn bersorak riang..

Wow...>.<


Berita sebenar : klik di sini.


p / s : keh keh keh....






Thursday, January 13, 2011

Sad Korean Movie : More Than Blue :: Chapter 72



Citer ni sedeyh syiut.

Rugi woo ta nengok.

Ak da siap donlod tok korang nih.

Nengok la..nengok la...




video


video


video


video


video


video


video


video


video


video

Wednesday, January 12, 2011

Gempar!!! Jumpaan Manuskrip Perbualan Kaum Mayan Tentang 2012!!! :: Chapter 71






Gempar!!!!
Sebuah manuskrip perbualan Raja kaum Mayan telah ditemui oleh ahli arkeologi yang berpangkalan di US.
Jumpaan tersebut dijumpai pada awal pagi semalam di kawasan tapak kajian.
Menurut ketua arkeologi tersebut, manuskrip ini telah dijumpai di kawasan perkuburan pemerintah kaum tersebut.
Mereka sangat terkejut dengan jumpaan ini yang pada awalnya disangka adalah sehelai daun kering.
Manuskrip perbualan tersebut menguatkan lagi dakwaan bahawa satu kejadian yg dasyat akan berlaku pada 2012.
Kini para arkeologis tersebut  sedang meneruskan usaha lanjutan bagi mencari seberapa banyak lagi bukti.


Piramid Kaum Mayan


Kisah mengenai kiamat yang akan berlaku pada 21 Disember 2012 kini, makin menjadi kebenaran.
Korang takot x?
Ape agaknya akan jadi ye masa tarikh tu.
Korang dah prepare nk hadapi semua tu?
Lagi 1 taon 11 bulan tarikh tu akan tiba dari sekarang.
Sekejap je kan..


Kerja mencari gali sdg dilakukan


Mari kita sama-sama baca manuskrip tersebut yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris.
Sila tarik nafas sebelum membaca.
Moga korang tenang dan redha dgn apa yg terjadi.


Manuskrip tersebut dalam bahasa Kaum Mayan



Mayan King: "Hey, you finish that calander yet?"
Mayan Calender Maker: "No, almost done with 2012 though"
Mayan King; "2012!!! Are you kidding me?! We'll all be dust by then, just end it there"
Mayan Calender Maker: "Wont that look odd?"
Mayan King;"Who cares, not like it means anything you know?"
Mayan Calender Maker: "Yeah...I guess...."

sumber : kalender atok aku.



Pada hari tersebut akan berlaku perlanggaran antara Bumi dgn planet Namek.
Maka, Bumi akan musnah.
Selepas itu Atromen Taro, Mebius dan Seven akan membanting tulang menyelamatkan manusia.
Pada hari tersebut juga raksasa Gordox akan menjadi kawan baik kpd Atromen.
Mereka sama-sama menyelamatkan mangsa yang masih terselamat.
Selepas itu manusia akan hidup dgn aman dan damai selamanya..happy ending..>.<


Sakit ati x bace?
Ekekekeke....

p/s : sori la..ak xde idea nk update blog nie...