Followers

Friday, January 27, 2012

Kempen Memakai Jersey Malaysia & Pasukan Tempatan Pada Hari Sabtu



Rasa tertarik pulak baca satu blog ni. Admin blog tu nak promosikan hari Sabtu adalah hari untuk kita rakyat Malaysia memakai jersey pasukan Harimau Malaya atau pasukan bola sepak tempatan.
Amat menarik kerana kempen ni bukan hanya pada memakai jersey kebangsaan semata-mata tetapi nilai dan semangat di sebalik itu. 
Pasukan Harimau Malaya kita pun dah tunjukkan peningkatan yang memberangsangkan kebelakangan ni. So apa salahnya kita tunjukkan sokongan dengan memakai jersey kebangsaan kan? 
Aku dulu memang tak amik tahu langsung tentang pasukan bola sepak kebangsaan. Jersey kebangsaan pun tak pernah ada. Aku cuma sokong pasukan Selangor je sejak kecik. Kelab luar aku sokong MU. Negara luar aku sokong Italy sejak aku kenal World Cup 1993 ( masa tu tadika kemas) sampai la sekarang.
Sejak pasukan Harimau Malaya tunjukkan kualiti permainan dalam Piala AFF aku dah mula start sokong pasukan negara. Jersey Malaysia pun aku dah ada 3 helai. Perasaan nak tengok Harimau Malaya menjadi juara setiap kejohanan tu berkobar-kobar plak rasanya. 
So apa kata korang rakyat Malaysia? 
Apa salahnya kita pergi dating, shopping, jogging, giging, climbing dan segala -ing dengan memakai jersey kebanggaan kita sebagai Anak Tanah Tumpahnya Darahku ni kan?
Mungkin boleh menjadi tarikan kepada rakyat luar. Entah-entah mat saleh pun pakai jersey Malaysia pergi kenduri kawen si Bedah. 

Admin Kebangkitan Harimau Malaya,
Saya sokong kempen anda!
Kepada rakyat Malaysia,
Jom ramai-ramai penuhkan negara dengan berpakaian Jersey Malaysia atau pasukan tempatan pada setiap hari Sabtu jam 12.00 tengah malam hingga 11.59 malam! 
Permulaan baru untuk tahun 2012!


rujukan link asal : klik sini




2 comments:

hz adam said...

tq bro :)

Huda~ said...

best. slalunye dadek igt hari sabtu hari tanpa beg plastik je. hehee