Followers

Saturday, December 25, 2010

Drama Korea : Populariti atau Manuskrip? :: Chapter 58

Halu halu halu...amacam?
santa dah taruk adiah dalam stoking busuk korang tuh?
dpt adiah ape?
ak bgn pagi je stoking ak kosong lagi.
padahal mlm td ak dgr ade bunyi tingkap bilik ak ni kene kopak.
adakah santa ataupun hantu raye?

maka dgn selambernye ak bukak mysoju.com
sambil usha2 drama korea ape yg tgh hot
pastu ak jumpe drama nie..
Secret Garden.
dengan gigihnya ak dah tgk sampai episod 2!!!
tapi ak ade 1 masalah besar ttg drama korea nih.

nak tau amende masalah tuh?


mari kita terjahhhhh!!!!




Sape tgh tgk drama Korean : Secret Garden?



mesti awexs2 sume tgh layan citer 2 kn?

sblm ni byk lg drama korean yg hot2.

mcm full house


autumn in my heart


sad sonata


winter sonata


boys over flowers


dan banyak lagi drama korean yg mengatasi carta Hantu Mak Limah pelawok




artis yg jd kegemaran ak adalah Song Hye Kyo



mintak2 la mak ak setuju nk jadikn die ni menantu >.<




ok skng kite berbalik kpd permasalahan
bila ade 1 drama korea yg kuar, ak akn nilai para pelakon die dulu
lps 2 baru ak nilai jalan citer

adakah awexs2 di luar sana juga menghadapi masalah yg sama dgn ak?




persoalannya adalah :

1. adakah korang menilai para pelakon dulu sebelum menilai jalan cerita tersebut?

2. adakah anda menilai tajuk drama sebelum menilai para pelakon dan jalan cerita tersebut?

3. adakah anda menilai jalan cerita sebelum menilai para pelakon?

4. siapakah para pelakon yg anda nilai?



ak nk tag sume org yg bace entri nih.
lps tuh ak nk buat analisis.
lps tuh ak nk buat tesis.

Tajuk tesis :

Revolusi drama Korea : Populariti memanipulasi manuskrip.

gempax x tajuk tesis ak?



p / s : bile la ak nk stat bab 2 tesis ak nih. T.T




7 comments:

EmanCloud said...

er...... entahlah chunk aku rase. org tgk rupe dulu baru terase nak tgk tul x? ahah

Shaofie said...

Nak jawab soalan!!! hehehe.


1. adakah korang menilai para pelakon dulu sebelum menilai jalan cerita tersebut?
itu memang yea. tapi tak selalu aku buat. kadang-kadang tgk jalan cite cam menarik atau ade unsur kelakar, aku akan tgk smpi habis mcm cite my sassy girl.

2. adakah anda menilai tajuk drama sebelum menilai para pelakon dan jalan cerita tersebut?
oh tidak. aku tak paham pun tajuk ape sebab aku lagi suka jalan cerita yang menarik. baru tgk pelakon. hahahah

3. adakah anda menilai jalan cerita sebelum menilai para pelakon?
menilai jalan cerita dulu. hehehe.

4. siapakah para pelakon yg anda nilai?
macam-macam. ramai gak la. tapi aku kurang sket tgk korea. lebih suka jepun. tapi hantu kak limah memang superb! power habiss... enjit2 semut spe sakit naik atass.... hahaha

Chunk Sengal said...

@Shaofie
ak suke lagu ko dlm jawapan no4..kalo nyanyi tgh2 mlm dlm lif sorg2 mau tekencing dlm suar..>.<

Chunk Sengal said...

@EmanCloud
errr...same la ngn ak..bhahaha..>.<

Hush said...

aku pun tengah tengok secret garden.
cerita ni baru lagi.
kat dramacrazynet.com baru subbed sampai episod 12.

kalau aku, aku tak tengok hensem/ comel ke tak pelakonnya.
aku tengok siapa yang berlakon.
kalau dia berlakon best, muka tak hensem/comel pun aku tetap akan tengok dan tak skip2 sampai la abes.
kadang kadang ada jugak yang pelakon gempak gila,
tapi cerita macam bosan gila bapak.
sebagai contoh cerita baru mary stayed out all night.
oke.
ada la part yang best.
tapi permulaan cerita memang bosan dan macam takde arah tuju sangat.
padahal yang berlakon tu 2-2 pelakon feveret aku.
jang geun seuk dengan moon geun young.

apapon, bergantung la.
tak semestinya yang jiwang dan bajet comel je aku layan.
kalau perang2 macam taegukgi atau bunuh2 macam itaewon homicide, IRIS pun aku layan je.

janji jalan cerita best dan tak bosan.

nikadilafiziani said...

sy suke hantu kak limah balik rumah, boleh ke camtu? ahaha.

ijat_asni said...

jemput-jemput la datang menerjah
http://ijatasni.blogspot.com

^________^