Followers

Monday, June 13, 2011

Tokyo : Day One

Konbanwa minna san!!!
Kami baru je sampai ke Haneda Airport jam 10 mlm tadi waktu Jepun. 
Kt sini awal sejam dari Malaysia.
Sementara nak turun dari flight aku tgk pekerja airport memunggah bagasi ke dalam kereta sorong dia tuh.
Terdapat perbezaan ketara yg aku nampak antara pekerja airport Jepun dan Malaysia.

Dari segi pakaian, pekerja memunggah bagasi di LCCT hanya berpakaian jeans dan t-shirt mereka dan baju keselamatan yg pantul cahaya tu. Aku tak tau ape nama dia.
Di Haneda pulak, pakaian mereka seragam. Macam polis pun ada siap bertopi keselamatan. 

Dari segi cara kerja, di LCCT plak lepas punggah2 barang masuk bonet flight, dorg melepak kt bwh flight tu sambil usha2 awek. Ade yg siap fewitt fewitt lg..-___-"
Di Haneda plak dorg kerja mcm polis! Siap angkat2 isyarat tgn dan berdiri tegak. Kerja pun laju je. Lepas abes punggah barang dorg terus blah ilang tah ke mana..~
Kesimpulannya, entah..saje nk citer..hahaha..

Buat masa 5 hari ni ktorg stay kt Hotel Sakura berdekatan dgn stesen ketapi Ikebukuro. 5 minit berjalan dari Hotel. Lepas 5 hari kami akan stay bersama student Rikyyo University selama 2 hari. Alaaa kat universiti yg citer Hanakimi belakon tu..>.<
Then kami akan stay di rumah family angkat di Funabashi. 
So dalam masa 5 hari ni boleh la online sebab dlm bilik ni ada kabel tenet. 

Tadi sewaktu di LCCT kami terserempak dgn team pemain bola sepak Kelantan. Mereka nk pulang ke Kelate lepas tewas mengejut dgn Ganu kite mlm smlm. Aku sempat amek gambar dgn penyerang Malaysia, Shahrul Talaha then sempat gak la sembang2 dgn pengurus pasukan dorg tu. Ape name tah.

Sume gambar dlm kamera dslr tak ley transfer dlm lappy aku nie. Tak tau la apehal prob memory card nie. Kabel plak ak lupe nak bawak. Tapi aku ade amek beberapa gambar guna henpon. Cekidout!

Beg aku tak berat. 10 kg je. Heaven! haha

Ini maksudnya jusmate 5! muaahahaha!

Ini namanya Takeo. Mase ktorg 2nd year dia stdy kt UM ngn ktorg selama setaon. Tadi die dtg jemput ktorg kt airport. Dia masih blur sama seperti dulu. Muahaha...



Laki bini ni akn sambung stdy ke Yokohama bln 10 ni. 

Aku pn nak mencapap gak! Muaaaahahahaha!

Ini je gambar yg sempat di snap gune henpon sambil mata aku terkebil2 usha awek2 Jepun yg kiut miut. Ngehehehe....

Tambahan gambar dari tingkap hotel. 


Ok lah, kt sini pn dah jam 4 pagi. Esok kene bgn awal sbb kena jumpa duta Malaysia di Shibuya. Doakan segala urusan kami di sini berjalan dgn lancar. Oh ya, org2 Jepun fesyen dorg stylo mylo seyh! Esok amek gambar byk2 lagi!!!

Hujan renyai mlm nie..sejukkkk!!!! agak2 esok turun salji tak?



p/s : Yoon Joon aaaaa!!! I Miss You!!! Malam sok jgn lupe on skype ya!!!

10 comments:

Hush said...

waktu sekarang ada lagi ke salji?

Muslimah Optimis said...

wohaaaaa... pe la ko ni kabel boleh xbawak pulak.. kang penuh korang snap pic tu tak leh nak transfer pulak.. hoho.. aku nak buah tangan weh..hoho.. korang semua hati2 kat sana ek..

awek retro said...

wow..best nyer..cpt update lg..tak sabar nak tgk tokyo..

fairuz said...

aaaaaaaaa bestnye. beg along kat ringan. nape tak bawak yuz. aaaaaaaa nak ikuttttt

Huda~ said...

untung laaaaa~~

Chunk Kul said...

@Hush
errr....ade kot kt Nepal???

Chunk Kul said...

@Muslimah Optimis
err...aah kan..shaner eaa...hait wakatta!

Chunk Kul said...

@awek retro
hahaha..dah update entri kedua!

Chunk Kul said...

@fairuz
yuz muat ke dlm beg tu??? -___-"

Chunk Kul said...

@Huda~
lagi untung kalo dpt iPad 2 sejibik..>.<