Followers

Saturday, February 12, 2011

Akhirnya Hosni Mubarak Letak Jawatan :: Chapter 105

Salam Satu Malaysia.
Sekarang ak da sampai Kepala Batas. 
Lepak2 jap kt masjid sambil tggu Subuh.
Lagi 15 minit sampai la skolah yg dituju.
Sambil tgh charge laptop ni ak usha2 kosmo mcm bese dan terlihat tajuk Hosni Mubarak letak jawatan sbg Presiden.
Sebelum ni, ak mmg tak tau langsung si Hosni ni memimpin Mesir dgn cara yg mcm tu.
Selama ni ak pk Mesir ni tempat yg gah utk org study.
Terutama skali kt Uni Al-Azhar kt Cairo.
Dulu time kt maahad ak ade gak cecite nk masuk Al-Azhar.
Tapi takdak rezeki nk buat lagu mana.
Rupe2nya rakyat Mesir sendiri idop dlm terseksa.
Sampai la dunia dikejutkan dgn pemberontakan tu.
Baru terbongkar segala pekung di celah kangkang.
Lebih kurang 3 minggu rakyat Mesir memberontak.
Akhirnya perjuangan rakyat Mesir telah tercapai. 
Cukup la selama ni rakyatnya idup dlm pemerintahan kuku besi Hosni.
Kita bkn idop dlm zaman Mesir Purbakala lagi.
Sekarang rakyat bebas bersuara dan bebas memilih cara hidup.
Mmg da nasib rakyat Mesir dpt pemimpin mcm tu.
Hosni ni mmg sah org tua kutuk tak sedar diri yg gile kuasa.
Bagus ko letak jawatan.
Mmg itu yg selama ni rakyat ko nk.
Jahat punya olang.
Lu langsi, lu mati.
Aiyo..merepek sudey.
Ok la no, cheq nak tidoq sat.
Doa2 la event sat lg jln dgn lancar no..
Doa jugak la perjalanan kami suma slmt smpai balek kt um.
Akhir kata dari cheq..
Awat cheq speaking utara ni..?
Agak2 marka Kedah comey2 dok? >.<



p / s : awk jgn nakal2 kt pangkor. >.<

5 comments:

Enna Banana said...

itu boleh consider as a good news! bagus!

padlie said...

Bagus la..
Switzerland pun dah bekukan aset Mubarak and the gang..

Chunk Sengal said...

@Enna Banana
oyeah oyeah!!!

Chunk Sengal said...

@padlie
bekukan je sumenye...>.<

skycatcherz said...

padan muka sama itu hosni muahahaha


http://skycatcherz.blogspot.com