Followers

Saturday, February 5, 2011

Dua Tips Rahsia Blog Popular : Khas Untuk Newbie :: Chapter 97




Hai newbie sume! 

Olololo comeynye newbie baby blogger nie..>.<

Psstt! Psstt!
Hari ni ak nk bg kt ko dua rahsia : tips mudah popular dlm dunia blog.

So, ape yg ko kene buat?
Ini dia dua rahsia yg paling ketat kawalan rahsianya.

Hari ni ak akn bongkarknnya!!!

Tadaaaaaa!!!


1. Rahsia pertama : Ko kene rajin bukak blog org pastu ko taip "i dah follow u, follow me back!" kt shout box dorg. Haaa..kalo bley highlight kn besar2. Kalo blog tu xde shout box, ko taip je kt komen2 entri dorg. Ini cara paling mudah utk ko dpt follower yg ramai. Bile ramai follower secare otomatiknya ko jd femes la. Ye dak? Tapi ko jgn la pancing blog org tu. Ko ckp ko da follow tp ko tak follow pon. Ko ingt tuan blog tu tak bley nampak ke ko da follow dia ke belum? Jangan sampai tuan blog tu buat entri khas untuk shot ko. 


2. Rahsia kedua : Bile ko dah selesai cara di atas, cara kedua adalah ko kena suruh dorg klik iklan ko. Ataupun ko pancing la dgn taip mcm nie, "i dah komen entri siap klik iklan u lagi". Lps tu dorang mesti masuk blog ko dan klik iklan ko balik. Sebagai tanda terima kasih la katekn. Kalo ko betul2 klik iklan dorg, syukur Alhamdulillah... Ko mesti nak blogger lain klik iklan ko gak kn? Duit masyukkkk tu der...^.^ Lagipun mmg ini tujuan utama ko berblogging kan? 


Mudah kn rahsia ni?
Sebelum ko kuar dari entri ni, ape kate ko baca entri link ni. klik mejuez


Selamat berblogging! ^.^





p / s 1 : kalo tak faham gak entri ni ak tataw la nk ckp ape. -__-"

p / s 2 : ramai follower tak menjamin apa-apa.

14 comments:

sembil9n said...

mudah betul :D tak sangka ......

Brader Chacha said...

nak promote blog pun biar la cara yang betul..letak aja link tu..orang nk baca, baca..xnak sudah..

dorg nak follow ke tak, terpulang la kat orang tu..apahal mau paksa2

Mohd Fitri said...

@Brader Chacha:

hoho, nada macam marah. dah baca ke entri yang dipautkan tu? :)

fairuz said...

kui3. ade gak tadi mamat mane ckp da folo, tapi takponnn

Khai said...

aku dah baca, dah follow dah klik nuff ko..ko ble lg? haha :P

nurana nizam said...

nnty aku prakttikan la boleh x chunk ? ;D

Chunk Sengal said...

@sembil9n: try la..agagaga

Chunk Sengal said...

@Brader Chacha: errr..rilek machaa...

Chunk Sengal said...

@Mohd Fitri: da bace la tu kot..>.<

Chunk Sengal said...

@fairuz: da byk kali jd..ta pape..ohek3..

Chunk Sengal said...

@Khai: err..jap lg kot..:D

Chunk Sengal said...

@nurana nizam: mmg gune utk praktik nie..:D

nikadilafiziani said...

nak try la. mesti bejuta makhluk yg follow.

ahahahha

sembil9n said...

ahaha